Varenie /
Kompletný recept na prípravu skvelého segedínskeho guľášu.
Suroviny:
500 g bravčové plece
500 g bravčový bôčik
250 g bravčový bôčik údený
3 pl bravčová masť
1000 g kvasená kyslá kapusta
1000 g žltá cibuľa
5 strúčikov cesnaku
1 ks sušená chilly paprička
250 ml biele sladké tokajské víno
700 ml hovädzí vývar
podľa potreby horúca voda
1 pl hladká múka
125 g maslo 82%
400 g kyslá smotana 16% (aspoň)
500 ml smotana na šľahanie 33% (aspoň)
1 čl pretlak
3 pl červená sladká mletá paprika (kopcom)
1 pl údená paprika (kopcom)
1/2 kl kajenská paprika (opatrne)
3 čl mletý kmín
10 bobuliek nové celé korenie
20 bobuliek celé čierne korenie
5 listov bobkový list
2 čl celý kmín
podľa potreby soľ
podľa potreby čerstvo mleté čierne korenie