Ingrediencie:
veľká mrkva
stopka zo stopkového zeleru
250 g tofu
200 g húb shiitake alebo hlivy
1 PL rastlinného oleja
900 ml zeleninového vývaru
2 PL miso pasty
pažítka
soľ
mleté čierne korenie
Očistenú zeleninu nakrájame na tenké pásiky, tofu na malé kocky. V hrnci opečieme huby, pridáme zeleninový vývar a nakrájanú zeleninu. Varíme na miernom ohni 3 až 4 minúty. Na panvici opečieme tofu a pridáme do polievky. Krátko povaríme. Odstavíme polievku a pridáme miso pastu. Pozor! Pasta by nikdy nemala prejsť bodom varu. Ak prejde, znehodnotia sa v nej dôležité živiny. Podávame ozdobené nasekanou pažítkou.
0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Tip: Do miso polievy môžete pridať aj riasy, ktoré podobne ako miso pastu kúpite v každom obchode so zdravou výživou. Hodia sa do nej aj ryžové rezance.
Čítajte viac: https://zena.sme.sk/c/8079640/japonska-miso-polievka-s-tofu.html