Púčky – Zemiakové šúľance s bryndzou

Varenie / Vianočné menu

Či už sa obhliadneme na Kysuce, na Oravu, na Liptov, alebo do Terchovskej doliny a Žilinskej kotliny, všade nájdeme nejakú podobu jedla z bryndze, ktoré nesmie chýbať na štedrovečernej hostine. V mojom prevedení sú to zemiakové šúľance, takzvané púčky s riedkou bryndzovou omáčkou.

Ingrediencie:

500 g v šupe uvarených zemiakov,

200 g múky,

1 vajce,

soľ,

300 g
múka polohrubá
štipka
soľ
podľa potreby
voda

Množstvo Ingrediencia
700 g Zemiaky
300 g Múka polohrubá
1 ČL Soľ
1 KS Vajce

1 kg
uvarených ošúpaných zemiakov ZELOVOC
500 g
hladkej múky Dobrá cena

1 kg
uvarených zemiakov ZELOVOC
300 g
hrubej múky Dobrá cena

500 g

uvarené zemiaky v šupke

1 ks

vajce

120 g

hrubá múka

trochu

soľ

1 kg
zemiaky
250 g
polohrubá múka
1 PL
soľ

cca kilo zemiakov varených v šupke
10 dkg hrubej múky
10 dkg krupice
1 vajce
soľ