Varenie / Vianočné menu
Či už sa obhliadneme na Kysuce, na Oravu, na Liptov, alebo do Terchovskej doliny a Žilinskej kotliny, všade nájdeme nejakú podobu jedla z bryndze, ktoré nesmie chýbať na štedrovečernej hostine. V mojom prevedení sú to zemiakové šúľance, takzvané púčky s riedkou bryndzovou omáčkou.
Ingrediencie:
500 g v šupe uvarených zemiakov,
200 g múky,
1 vajce,
soľ,
300 g
múka polohrubá
štipka
soľ
podľa potreby
voda
Množstvo Ingrediencia
700 g Zemiaky
300 g Múka polohrubá
1 ČL Soľ
1 KS Vajce
1 kg
uvarených ošúpaných zemiakov ZELOVOC
500 g
hladkej múky Dobrá cena
1 kg
uvarených zemiakov ZELOVOC
300 g
hrubej múky Dobrá cena
500 g
uvarené zemiaky v šupke
1 ks
vajce
120 g
hrubá múka
trochu
soľ
1 kg
zemiaky
250 g
polohrubá múka
1 PL
soľ
cca kilo zemiakov varených v šupke
10 dkg hrubej múky
10 dkg krupice
1 vajce
soľ