Stroganov

Recepty /

Tento Stroganov je pripravovaný z kuracieho mäsa

Suroviny:

Postup:

  1. Pripravíme si všetky suroviny:
    Najemno nakrájame dve stredne veľké červené cibule,
    Najemno nakrájame 4 stredne veľké strúčiky cesnaku,
    Na krásne rovnomerné plátky nakrájame hnedé šampiňóny,
    Na rovnomerne hrubé plátky nakrájame kuracie mäso,
    Kuracie plátky poriadne osolíme a okoreníme z oboch strán,
    Pripravíme si čajovú lyžicu dyjonskej horčice,
    Pripravíme si dve polievkové lyžice paradajkového pretlaku,
    Pripravíme si dva deci bieleho vína,
    Pripravíme si dva deci kuracieho vývaru,
    Pripravíme si pol deci olivového oleja,
    Pripravíme si tridsať gramový plátok masla,
    Najemno si nakrájame petržlenovú vňať,
    Najemno si nakrájame jarnú cibuľku,
    Zmiešame kyslú smotanu, šľahačkovú smotanu a polievkovú lyžicu múky.
  2. Do rozpálenej panvice nalejeme extra panenský olivový olej 0,5 dcl a počkáme, kým sa rozvonia.
  3. Keď sa olivový olej rozvonia vložíme do panvice osolené a okorenené rezance kuracieho mäsa a sprudka ich opečieme z oboch strán tak, aby chytili červenkastú farbu, teda žiadané je, aby sa trochu pripiekli. Potrebujeme piecť na vyššej teplote a vkladať plátky postupne, tak aby sa zbytočne nedotýkali. Nechceme, aby nám pustili šťavu, ale aby sa na povrchu zatiahli. Malo by stačiť s každej strany 2 minúty.
  4. Opečené kuracie rezance odložíme bokom.
  5. Do rozpálenej panvice pridáme 30 gramový plátok masla, necháme ho rozpustiť a pridáme na rovnomerné plátky nakrájané hnedé šampiňóny. Pozor! Nesolíme ich, chceme, aby sa tiež trochu opiekli a boli jemne chrumkavé.
  6. Keď sú šampiňóny z oboch strán takmer hotové, pridáme najemno nakrájanú červenú cibuľu a keď cibuľa začne chytať farbu, pridáme cesnak. Po pridaní cesnaku je proces veľmi rýchli, nakoľko ten sa asi po minúte rozvonia a asi po dvoch minútach je hotový.
  7. Akonáhle je cesnak hotový, osolíme, okoreníme a pridáme čajovú lyžicu dyjonskej horčice a dve polievkové lyžice paradajkového pretlaku a necháme zarestovať.
  8. Pridáme opečené kuracie rezance a všetko podlejeme dvoma decami dobrého bieleho vína. Necháme zredukovať, aby sa odparil všetok alkohol.
  9. Po odparení alkoholu podlejeme dvoma decami kuracieho vývaru.
  10. Kuracie mäso už je opečené približne 2 minúty z každej strany a teraz ho ideme dusiť v malom množstve omáčky, teda bude potrebovať ešte 10 až 15 minút tepelnej úpravy, podľa toho, či sme použili prsia alebo vykostené stehná. V prípade potreby prilejeme ďalší vývar, ale tak, aby sme stále dusili, nie varili.
  11. Keď je mäso hotové, pridáme pripravenú zmes kyslej smotany, sladkej smotany a hladkej múky na zahustenie a necháme prevariť 5 minút.
  12. Odstavíme z ohňa, pridáme a vmiešame najemno nasekanú petržlenovú vňať. Môžeme podávať posypané jarnou cibuľkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *