Meditácia: Deň po dni s Al-Anon 25. júl

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany / Deň po dni /

„Stále dookola počúvame a čítame, že nad závislosťou sme bezmocní a že triezvosť závislého nie je našou vecou, ani našou zodpovednosťou. Potom sa môže zdať paradoxné trvať na tom, že my blízky môžeme mať obrovský vplyv na dosiahnutie jeho triezvosti a na pomoc v tom, aby si ju udržal.

Keď aj naďalej sekírujeme a tyranizujeme, sťažujeme sa a kritizujeme, vo veľkej miere preberáme zodpovednosť za oneskorené vytriezvenie a za pokĺznutie od triezvosti.

Al-Anon nám ukazuje, ako zmeniť tieto deštruktívne postoje. Keď opustíme úlohu žalobcu, sudcu a manažéra, klíma v domácnosti sa veľmi zlepší. Príjemné, radostné prostredie, ktoré môžeme vytvoriť, často u závislého vytvorí túžbu po vytriezvení.

Pripomienka na dnešný deň:

Byť bezmocným nad závislosťou a závislým jednoducho znamená, že sa to nedá uskutočniť donútením. Zmena nášho postoja má na druhej strane neohraničenú moc priniesť domov vyrovnanosť a pokoj.

Myšlienka:

Nie som bezmocný nad sebou a nad tým, ako sa správam a ako reagujem. Toto je mocou, ktorá môže spôsobiť zázraky v zmene postoja u iných.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

Pridaj komentár