Bohovia, čo kadia

Deň sto osemdesiaty piaty

Na tomto linku nájdete ostatné meditácie:
https://thadeuss.wz.sk/na-prahu-premeny/

„Jedným z úžasných výsledkov iniciácie je fyzická skúsenosť toho, že vo vašom živote nejde len o vás. Vo vás ide o Život! Dokážete takto zmeniť perspektívu? Ste nádherná súčasť stvorenia, ale nie ste žiadnym stredobodom. Skutočná iniciácia vás postaví na správne miesto vo vnútri vesmíru – cítite sa jeho súčasťou viac než kedykoľvek predtým, ale už seba samých nevidíte ako referenčný bod. Ste zároveň milovaný syn Boha i „hovienko“, ako rád hovorím. To označenie mám od Ernesta Beckera, z jeho prevratnej knihy The Denial Death (Popieranie smrti). Podľa Beckera je pravda taká, že my ľudia sa musíme, ale nechceme zmieriť s tým, že sme „bohovia, čo kadia“.

Dúfam, že sa vám s týmto objavom uľavilo. Už nemusíte všetko napraviť, na všetko prísť, všetko urobiť správne, ani byť ničím viac, než plne ľudské bytosti. Ako Boží syn sa teraz beriete vážnejšie, a pritom sa neberiete vážne ani trochu. Toto znie ako protiklad len predtým, než ste iniciovaní. Potom to dáva dokonale zmysel.

V akom zmysle som pochopil, že to, o čo v mojom prípade ide, je život?

Aká je moja najlepšia odpoveď na toto nahliadnutie?

Richard Rohr: Na prahu premeny – denné meditácie pre mužov; str. 211.

#MužskáSpiritualita #NaPrahuPremeny #DennéMeditáciePreMužov #RichardRohr #Maskulinita #Meditácia #DuchovnáLiteratúra #MeditáciePreMužov

Pridaj komentár