Jediná cesta

Na tomto linku nájdete ostatné meditácie:
https://thadeuss.wz.sk/na-prahu-premeny/

Deň sto sedemdesiaty ôsmy

„Pri tom, ako budeme postupovať po duchovnej ceste, je dobré si uvedomiť, že každý biblický hrdina bol v určitom bode svojej cesty donútený k tomu, aby opustil svet postov, privilégií, pôžitkov a moci, pretože len tak je možné, aby dokázal počuť a hovoriť pravdu na hlbšej úrovni. Za duchovnú premenu sa niekedy platí vysoká cena.

Tu sa pridružujeme k Jozefovi uvrhnutému svojimi bratmi do jamy, k Jonášovi uvrhnutému námorníkmi do brucha obludy, k Jeremiášovi uvrhnutému svojimi spoluvercami do cisterny s blatom, k Jóbovi vrhnutému na hromadu hnoja vlastnými pochybnosťami o sebe a k Ježišovi na kríži, ktorý nesie všetku absurditu a zlo.

Tieto príbehy ako by písali scenár pre tých, ktorí nasledujú Božiu cestu. Cena je vyššia, než akú by chcel ktokoľvek z nás (snáď vynímajúc Ježiša) zaplatiť sám od seba. Všimnite si, že utrpenie si na nás v mnohých prípadoch vynútia okolnosti alebo druhý ľudia.

Kedy som bol donútený opustiť svoje postavenie, svoje privilégiá, pôžitky či moc? Čo sa stalo?“

Richard Rohr: Na prahu premeny – denné meditácie pre mužov; str. 204

#MužskáSpiritualita #NaPrahuPremeny #DennéMeditáciePreMužov #RichardRohr #Maskulinita #Meditácia #DuchovnáLiteratúra #MeditáciePreMužov

Pridaj komentár