Posvätný sobáš

Na tomto linku nájdete ostatné meditácie:
https://thadeuss.wz.sk/na-prahu-premeny/

Deň sto päťdesiaty druhý

„Vyrastáme v patriarchálnom náboženstve, ktoré kladie dôraz na zákon, štruktúru, organizáciu, poslušnosť, skupinu a lojalitu. To sú chvályhodné cnosti, sú ale len polovicou príbehu. Naše ľudské vedomie dospelo do bodu, kedy sme pripravení na posvätný sobáš zrelej ženskosti a zrelej mužnosti. Zrelá ženskosť bode ctiť súcit, zľutovanie, výnimky, svätý neporiadok, odpustenie a uzdravovanie, ktorými sa vyváži doterajšie skôr mužské kvality náboženstva.

Našou úlohou je nájsť pravdu v oboch. Zaceliť trhlinu medzi mužským a ženským. Keby sme si bývali ako cirkev a ako spoločnosť rozvinuli silnejšiu ženskú dušu, nikdy by sme nezplundrovali túto planétu, nepozabíjali milióny ľudí vo vojnách, nezneužili a neznásilnili toľko nevinných, nevylučovali toľko ľudí z našich definícií spásy, netolerovali by sme zdravotnú starostlivosť dostupnú len nemnohým, ani by sme nesplodili toľko monštruóznych diktátorov, ako sa nám to podarilo v nedávnych storočiach. Kresťanské národy by boli známe liečením a uzmierovaním namiesto vedenia vojen a chamtivosti.

Ako by podľa mňa vypadalo a pôsobilo náboženstvo, ktoré by bolo viac sústredené okolo matky?“

Richard Rohr: Na prahu premeny – denné meditácie pre mužov; str. 178.

#MužskáSpiritualita #NaPrahuPremeny #DennéMeditáciePreMužov #RichardRohr #Maskulinita #Meditácia #DuchovnáLiteratúra #MeditáciePreMužov

#PosvätnýSobáš #Matka #Patriarchát #PatriarchálneNáboženstvo #Mužskosť #Ženskosť #ŽenskáDuša #MužskáDuša

Pridaj komentár