Príď kráľovstvo tvoje – odíď kráľovstvo moje

Na tomto linku nájdete ostatné meditácie:
https://thadeuss.wz.sk/na-prahu-premeny/

Deň sto osemnásty

Aj keď mi muži chápeme, že nás tento systém degraduje, opája a využíva, prijímame, že takto to v živote musí byť. Nedokážeme si predstaviť iné možnosti. Žiadnu skutočnú alternatívu nám nikto neukázal.

Cesta von však existuje. Svoju odmenu, život i energiu musíme začať hľadať inde. Je samozrejmé, že sa nikdy neodvážime prestať veriť v tento súčasný, bežný systém, dokiaľ nepoznáme niečo väčšieho a lepšieho, čo by ho nahradilo. Ježiš používa pre tento väčší plán, pre tento akýsi skutočne alternatívny vesmír pomenovanie „kráľovstvo Božie“. To však vyžaduje, aby sme sa zriekli všetkých menších kráľovstiev, čo sa však bojíme spraviť, pretože z nich nám plynie jediný status a bezpečie, aké sme poznali.

Ježiš tak našej duši ponúka úplne nový referenčný rámec, ktorý je situovaný mimo všetky zvyčajné výhody a pôžitky, a sľubuje nám, že tento rámec je omnoho, omnoho lepší. Mali by sme sa vyvarovať závislosti na svojich menších kráľovstvách (Mt 6; 19-20). Mzdu vyplácajú mizernú a ešte nás nútia, aby sme boli v jednom kole.

Ako by vypadal môj život, keby som povolil zovretie, ktorým sa držím svojich zvyčajných výhod a pôžitkov.

Richard Rohr: Na prahu premeny – denné meditácie pre mužov; str. 142.

#MužskáSpiritualita #NaPrahuPremeny #DennéMeditáciePreMužov #RichardRohr #Maskulinita #Meditácia #DuchovnáLiteratúra #MeditáciePreMužov

Pridaj komentár