Fungovanie ako zvyčajne 

Deň sto šestnásty

„Náš súčasný systém ponúka väčšine z nás ilúziou moci a slobody, a akúkoľvek skutočnú rozhodovaciu moc nám pritom upiera. Aby sa tento systém udržal, musí ponúkať rôzne ilúzie úspechu – povýšenia, výplatné šeky a ďalšie symboly prestíže – ľuďom, ktorí podvedome vedia, že presunúť sa v rámci bludiska do ďalšieho levelu vôbec neznamená uniknúť z tejto totálne mocenskej hry, ktorú sú nútený hrať.

Väčší pracovný stôl, súkromná kancelária, väčší dom, novšie auto, drahšia dovolenka – to sú oné v zásade prázdne odmeny za to, že sa vzdávame vlastnej slobody a mrháme svojou mužskou energiou na to, aby všetko fungovalo ako obvykle. Jediné skutočné dobrodružstvo je duchovná cesta, ktorá pramení z pocitu osobného volania a vedie nás k postupnému odhaľovaniu našej hlbšej duše, pravého ja a možnosti skutočne slúžiť svetu. Pre čo iného ste sa narodili? Určite nie len preto, aby ste platili účty.

Ako zakúšam duchovnú cestu uprostred každodenného života? Alebo ma to zakúšanie ešte len čaká?

Richard Rohr: Na prahu premeny – denné meditácie pre mužov; str. 140.

#MužskáSpiritualita #NaPrahuPremeny #DennéMeditáciePreMužov#RichardRohr #Maskulinita #Meditácia #DuchovnáLiteratúra#MeditáciePreMužov

Pridaj komentár