Konštruovanie reality 

Deň sto druhý

„Je smutné, že muža, ktorý v kontakte so svojou ženskou dušou („animou“), je možné ľahko poznať. Celý pohyb jeho života bude vždycky smerovať k vonkajším veciam. Ako riadiaca veža mu funguje len hlava. Bude budovať, vysvetľovať, používať, opravovať, manipulovať, uzákoňovať, prikazovať a hrať si s čímkoľvek, čo mu príde do ruky, ale ničoho sa hlbšie nedotkne – postráda znalosť vnútrajšku vecí.

Chýba mu jemnosť, predstavivosť a schopnosť harmonizovať paradoxy a tajomstvá a žiť s nimi. V najhoršom prípade strávia väčšinu života jazdením na „mašine“, a to pokiaľ možno čo najrýchlejšie. Je to ten typ mladého muža, ktorý miluje videohry, v ktorých sa strieľa do vecí, hýbe sa s vecami alebo sa veci eliminujú, a to bez rizika pre neho samotného. Dnes už ale to isté robia dokonca aj starší muži.

Muž bez svojej ženskej duše sa bude smažiť si realitu zostrojiť, namiesto aby ju žil, a už vonkoncom nie ju potom miloval či vôbec videl.

Ako som sa spojil so svojou ženskou dušou?

Richard Rohr: Na prahu premeny – denné meditácie pre mužov; str. 126.

#MužskáSpiritualita#NaPrahuPremeny#DennéMeditáciePreMužov#RichardRohr#Maskulinita#Meditácia#DuchovnáLiteratúra #MužskýPrincíp #ŽenskýPrincíp #MužskáEnergia #ŽenskáEnergia #MužskáDuša #ŽenskáDuša

Pridaj komentár